Vad finns att samla på?

 
         
  Vad är det egentligen som är värt att samla på, eller
snarare vad är det som vi samlare gillar, eller vad är vad i sockiplastdjungeln?


Lär er vad sockiplast är...

En del kallar halksockarna för sockiplast, andra tycker att mockasiner är liktydigt med halksockar och några anser att sockiplast är samma som mockasiner.

På denna sidan vill jag försöka skapa en översikt av vad
framför allt Nowali haft att bjuda på genom åren.

När det gäller samtliga produkter, så har de kopierats av andra företag världen över och i vissa fall har man konkurrenter som gör jobbet bättre och i vissa fall så är det inte så.

Sockiplast, mockasiner och halksockar är i alla händelser bäst i Nowalis versioner.

Gymtofflor finns från flera tillverkare framför allt tyska, Bleyer och Iwa är stora tillverkare med ledande sortiment och flera andra därtill.
  Naturligtvis är det så att huvuddelen av mitt intresse kretsar kring sockiplast, men för de flesta som varit med i de aktuella tidsepokerna har också mockasiner och andra klassiska produkter haft en relativt central plats.

Jag vill poängtera att det ni ser nedan inte nödvändigtvis finns att tillgå från tillverkaren idag och när det gäller just sockiplast så finns i princip bara färgerna vit och blå i säsongens katalog.
Såvida ni inte glider in på www.beachsox.nu där de
säljs i specialutförande.

Mockasiner tillverkas inte i större storlekar annat än på
beställning, och då pratar vi om vuxenstorlekar.
Trist, men så är det. Vad det beror på är väl bristande
kundunderlag och konkurrens från en massa billigt asiatiskt
skräp.
Köp svenskt och kräv mockasiner och sockiplast!

Nåja, bläddra igenom bilderna och visst kommer ni att känna
igen favoriterna som ni en gång haft (eller kanske har)?
 
 
sockipl.gif (21821 bytes) Sockiplast, mer klassiskt än så här blir det inte. Här syns några exempel på färger, men allt eftersom modet har svängt, så har det tillkommit nya färger och gamla har försvunnit. Dock har alltid vitt och blått funnits.
Sockan är i 80% bomull och 20% polyamid, sulan är frotté på insidan och på utsidan i plastsulan finns ett halkmönster ingjutet.

Passar vid alla tillfällen...

mockasin.gif (28027 bytes) Mockasiner, syskon med sockiplasten. Hur många har inte haft både mockasiner och sockiplast i skolåldern?
Kanske ni minns ert favoritpar? Visst var de sköna... idag tillverkas de tyvärr inte i större storlekar än 38-39, men det finns gamla lager att hitta lite här och var ännu...

Tjock, mjuk och gosig socka, med en slitstark lädersula påsydd med den karakteristiska sömmen. Nowalis mockasiner har blivit kopierade världen över...

socki1.gif (22504 bytes) Halksockor, en efterträdare till mockasinen som nästan har slagit ut densamma i popularitet. Mångsidiga och duger till det mesta, i stort sett omöjliga att slita ut!

Om ni inte har provat ett par, gör det! Ni blir inte besvikna...

socki2.gif (22745 bytes) Här är en annan sort av halksockan, och den finns med alla möjliga varianter av mönster på halkskyddet.

En färgglad socka för alla tillfällen!

gymsko.gif (17466 bytes) Professionella gymskor, tillverkades under en begränsad tid tyvärr, otroligt komfortabel i det mjukaste nappa och med en sula som nästan gjorde det möjligt att sväva fram över golvet.
 
gymtoffl.gif (23213 bytes) Gymtoffeln, en annan Nowali klassiker, har också sett likadan ut i snart 25 år.

Tillverkad i mjukaste skinn låter den dig nästan klättra på väggarna som en fluga. Enormt sköna!

gymtoff2.gif (25233 bytes) Den lite sniknare gymtoffeln som är gjord helt i syntetmaterial. Naturligtvis kan man tvätta dem i motsats till de i skinn tillverkade tofflorna.

Frotté i innersulan och kraftigt gummi på undersidan borgar för bra grepp om golvet.

jazzball.gif (14444 bytes) Jazzbaletttoffeln. Också en skön sko att ha på foten, särskilt om man ägnar sig åt jazzdans eller jazzbalett.

Väger ingenting och  sitter som klippt och skuren.

skinnto.gif (36727 bytes) Skinntofflor finns i många roliga färger. Så för er som vill glida med guldtossor på tassarna, tveka inte...

Lädersula och överdel av nappa, sitter som en handske på foten.

Klart mysiga...

workout.gif (19436 bytes) Workoutskor i skinn med sula i E.V.A. Kanonsköna på sommaren att gå i. Man behöver alltså inte workouta bara för att man köper sköna skor.
textilto.gif (22631 bytes) Textiltoffeln är också en gammal produkt. Har hängt med i många år och kommer väl att hänga med ett tag till.

Något slipprig sula och kan vara hala att vandra runt i, de lämpar sig bäst som hemmatofflor, men där föredrar jag själv mockasiner.

 
         
 

Startsidan