Uppdaterad senast 2019-03-04 kl 12:26

sockiplast
(at)
sockiplast.nu

 

Välkomna till föreningen sockiplastens vänner!

   Jag tar tacksamt emot bidrag oavsett skick och utseende till samlingen! Skicka några bilder med e-post på vad du vill bidra med så får du en adress att skicka till.
Bidragen publiceras här på sajten, så en historia runt objektet är alltid intressant!


 
 


Styrkelyftare i sockiplast...

Återanvändning & Bistånd

27/02-2019
Sockiplast har använts flitigt inom bl.a. styrkelyft och dylika sporter. Såklart är det fortfarande ett mycket bra plagg att träna i, då styrkan i foten och nedre benmuskulaturen kan utveklas på ett för kroppen naturligt sätt.

På samma vis är det en slitstark produkt som tål tuffa tag och hård användning. Det är oftast mönstret på undersidan eller stabiliteten i sockan som tar lite stryk, men det finns mer liv i dem.

Då samlingen till största delen består av en industrihistoriskt korrekt uppsättning av sockiplast och mockasiner men även lite halksockar och annat så har det med tiden funnits en nödvändighet att hitta användningsområden för alla de par som kommer in som dubletter mm.

En hel del hyrs ut till film- och tvinspelningar där tidskorrekt klädsel är viktig. Det hyrs/lånas även ut till fester, uppvisningar och diverse andra spektakel...
Men en hel del går vidare till några projekt som ligger mig varmt om hjärtat sedan ett antal år tillbaka.

Dels stöttar vi idrottsverksamhet i länder med begränsade resurser, men även skolor, barnhem osv. Vi har alla åldrar representerade där och det finns således avsättning för storlekar från det minsta till det största.

Gymnastikverksamhet i Ukraina...

Barn i Uganda med sockiplast...

Så släng inte bort gamla sockiplast mm, de kan hellre få en chans att bli rejält använda innan de går i pension...

Vill du skänka? Kontakta mig via FB-sajten eller e-postadressen i denna sajten för mer info.

 

 

Uppdatering & FB-grupp
04/03-2019
Som ni kanske har märkt så uppdateras inte sajten speciellt ofta. Det finns inte alltid tid för detta.

För att spara lite uppdateringstid så finns det en grupp på Facebook som ni är välkomna att besöka. Flödet reflekteras här på sajten också, så det bör vara lätt att hitta dit.

Det är också så att jag inte tycker det är nödvändigt att köpa ett certifikat för sajten då det är en hobbysajt. Saker och ting på nätet är dyra nog redan som de är.

Har ni lyckats klicka er in hit och välja undantag och så vidare så har ni säkert noterat att certifikatet är ett såkallat "Self Signed Certificate". Förbindelsen är krypterad, men den är inte garanterad av någon jätteorganisation... bara av mig.


Sockiplast sätter verkligen avtryck i historien...

   

 
 
Beachsox, sockiplast och mockasiner mm hittar du hos:


 
   
 

sockiplast(at)sockiplast.nu