Efterlysta till samlingen:

 
           
  Bild Antal i samling?   Information  
  Tre par totalt. 1 par blå och 2 par vita.   Sockiplast "De Lux" enligt katalogen. Skall ha tillverkats i storlek upp till 42 eller möjligen 43.

Jag söker efter alla möjliga storlekar av denna ovanliga sockiplast. Allt är välkommet oavsett skick och utseende. Kontakta mig.

Söker även bilder där de används i exempelvis gymnastik eller liknande.

Martin hjälpte mig med en fin bild... Paret på bilden är i storlek 37, men ganska stora i storleken. Martins fötter är storlek 39...

 
  Väldigt få, endast 4 par ... Skulle behöva i något större storlek, säg runt st 36-40 för att kunna ta lite bilder när de används.   Just detta paret har använts av en yngre kusin för många år sedan. Modellen fanns att köpa både i ICA och Konsum i slutet av 70-talet. Kvalitén är hyfsad, men ett tunt inlägg av skumgummi mellan lädersulan och sockan gjorde att dessa mockasiner gärna luktade en del fötter efter ett stunds användning. Efter tvätt krullade den där skumgummisulan ihop sig och de var nog inte speciellt bekväma efter det.
Förmodar att de flesta hamnat i sopkorgen av just den anledningen. Dock kan jag tänka mig att det finns några kvar i dammiga vinds-, källar- eller garageförråd. Tacksam för tips och bidrag!

De på bilden är i storlek 32-33.

 
  En raritet. De på bilden är enda paret!   Detta par har också använts av min kusin. Jag har inte lyckats lokalisera var de fanns att köpa någonstans, men tidpunkten bör vara någonstans i skiftet 70- till 80-tal. Vad som hände vid den tidpunkten var att den klassiska vita kanttråden började bli svart istället för att ge mockasinerna ett annat utseende.

Här är frottén på insidan och ingen skumgummisula som i modellen ovan. Dessa var antagligen väldigt sköna och fler bör ha överlevt. Men jag har tyvärr bara detta paret och de är i storlek 32-33 precis som paret ovan.

Någon som har mer information eller kanske har ett par oavsett storlek är välkommen att höra av sig till mig.

 
  Också en raritet. På bilden ett av två par i samlingen.   Gula mockasiner från ca år 1976. När jag var yngre spelade jag i musikskola och undervisningen var förlagd till en skola i vårt område.

På vägen hem efter spelningen en onsdag tittade jag av en händelse i papperskorgen utanför och där låg dessa mockasiner.

Gult är en färg som jag alltid gillat och just därför fick de här mockasinerna en given plats i samlingen. Men så värst många fler gula par har jag inte haft nöjet att få tag i.

Storleken på bilden är återigen 32-33, men jag skulle gärna vilja ha tag i större storlekar. Någon som kanske har ett par därute?

 
  Ljusblå sockiplast med tryck "PULS".

Ett av två par.

  De på bilden är i storlek 35, vilket jag tror var största storleken som H&M sålde sockiplast i på den tiden de sålde svensktillverkade produkter. De asientillverkade tofflorna de ersatt sockiplast med är trista rakt igenom.

Men åter till sockiplast. De lär ha funnits i rosa och vit färg också. Någon som vet mer eller har information?

Här är alla par som kan komma till samlingen tacksamt mottaget.

Oavsett skick eller om det bara finns vänster eller höger kvar.

Dessa kommer från ett loppis. Har initialerna H C 2B i grön text på undersidan.

 
  Röda mockasiner med sula helt i skinn. Ett av tre par i samlingen.

 

  Såldes med en logo "Eskimå Mockasin" på 70-talet. Fanns även med vanlig lädersula. Men just dessa i skinn var lite lyxigare. Tjock gosig och härlig socka.

I bilden får jag hjälp av Martins fötter att göra dem rättvisa.

Men jag söker efter fler till samlingen även i andra färger. Bör ha funnits blått och brunt bland annat.

Någon som har storlekar över 41 i gömmorna?

Alla bidrag är välkomna!

 
  Randiga mockasiner från 1976. Ett av tre par i samlingen.   Den här sortens mockasiner fanns att köpa i ICA handeln hemma där jag växte upp. Det fanns upp till storlek 42 vad jag minns, men jag har endast lyckats hitta storlek 38 som mest till samlingen. Martin har återigen hjälpt till med fotot...

Det fanns en del andra färgkombinationer också. En gick i blå-röd, en blå-gul kombination fanns också om jag minns rätt.

Någon som minns dessa och som haft dem i skolan eller hemma? Maila och berätta!

Jag söker även fler par av denna modellen, gärna över storlek 40 om någon har!